Munakas jogurttikerman kanssa

4 hengelle
Salakis_Munakas-jogurttikerman-kanssa-new_1400x1400px
Näitä tarvitset
8 munaa
2 dl maitoa
1 d turkkilaista jogurttia (Salakis)
Suolaa
Vastajauhetta mustapippuria
1 sipuli
5 timjaminoksaa
2 rkl oliiviöljyä
10 g voita
Tahna:
2 punaista paprikaa
1 tuore punainen chili, ilman siemeniä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
2 d turkkilaista jogurttia (Salakis)
2 anjovisfileetä (ei välttämätön)
Suolaa
Vastajauhetta mustapippuria
Tuotteemme
Valmista ruoka näin
Munakas jogurttikerman kanssa

Riko munat suureen kulhoon yksi kerrallaan, jotta voit ensin tarkistaa niiden tuoreuden. Lisää maito ja jogurtti ja vatkaa hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi, huuhdo ja silppua timjami.

Kaada paistinpannuun öljyä ja voita ja kuumenna ne. Pane sipuli ja timjami pannulle ja kuullota sipulia n. 5 minuuttia, kunnes se pehmenee ja alkaa hajota. Mausta kevyesti suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Kaada munaseos pannulle ja anna sen asettua pannulla parin minuutin ajan. Pane sitten pannu uuniin 180 asteeseen ja kypsennä munaseosta, kunnes se on kiinteä ja pinnalta kullanruskea, n. 10 minuuttia. Ota munakas pois uunista. Muista, että pannun kädensija on hyvin kuuma.

Jaa munakas annospaloiksi ja tarjoa paprikatahnan, paahtoleivän ja tuoreen timjamin kera.

 

Tahna:
Huuhdo paprikat kylmällä vedellä. Halkaise chili pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet pois. Laita paprikat ja chili uuninkestävään vuokaan. Pirskota päälle oliiviöljyä ja viinietikkaa. Pane vati uuniin ja kypsennä paprikoita ja chiliä 200 asteessa 15–20 minuuttia niin, että ne kypsyvät kunnolla ja painuvat vähän kasaan. Ota kasvikset uunista ja pane niiden päälle kelmua, jotta ne saavat höyrystyä 5–10 minuuttia ja niiden kuoret irtoavat.

Irrota paprikan ja chilin kuoret kokonaan ja pane ne sitten tehosekoittimeen yhdessä jogurtin, anjoviksen, suolan ja pippurin kanssa ja surauta tasaiseksi punaiseksi tahnaksi.

Kaada tahna kulhoon ja anna jäähtyä ja asettua hieman.