Grillattua parsaa kirvelin ja mousselinekastikkeen kanssa

4 hengelle
Grillede-asparges_Lindahls2177
Näitä tarvitset
16 vihreää parsatankoa
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
vastajauhettua pippuria
3 munankeltuaista
2 rkl omenaviinietikkaa
2 dl vettä
150 g voita
1 nippu kirveliä (jätä vähän koristeeksi)
1 dl Salakis turkkilaista jogurttia
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Katkaise parsoista puumainen alaosa pois ja huuhdo kylmässä vedessä. Kuivaa huolellisesti.

Lämmitä grilli tai grillipannu. Kääntele parsoja oliiviöljyssä ja grillaa noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat kunnolla paistuneet mutta silti sisältä ihanan rapeita. Ota parsat grillistä ja ripottele päälle hieman merisuolaa ja vastajauhettua pippuria.

Tarjoa parsat kirvelimousselinen ja leivän kanssa.

Kirvelimousseline

Vatkaa munankeltuaiset ja viinietikka, vesi ja ripaus suolaa vesihauteen päällä, kunnes seos muuttuu kermaiseksi ja voit vetää vispilällä ”viiruja” vaahtoon.

Sulata voi varovasti. Vatkaa voi joukkoon kapeana nauhana, kunnes kaikki voi on lisätty ja kastike on tiivistä ja sileää. Mausta kirvelisilpulla, suolalla, pippurilla ja lisää halutessasi vielä vähän viinietikkaa.

Sekoita jogurttia kevyesti ja kaada se mousselinen joukkoon juuri ennen tarjoamista. Jogurtti tekee mousselinesta kevyttä, ilmavaa ja kermaista.

Tarjoa kirvelimousseline parsojen kera joko alkuruokana tai lounaaksi.