Huuhtele ja siisti marjat. Pane marjat pieniin kulhoihin tai syville lautasille. Tarjoile vaniljajogurtin kanssa ja paahdettujen pähkinöiden kanssa. Koristele sitruunamelissalla. Tarjoa joko aamiaisella tai jälkiruokana.
Vaniljajogurtti
Sekoita jogurtti ja tomusokeri, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu.
Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet, sekoita siemenet jogurttiin. Anna seoksen vetäytyä 10–15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta vaniljan ja sitruunan maku ehtii imeytyä jogurttiin.
Paahdetut pähkinät ja siemenet
Paahda pähkinöitä ja siemeniä pannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja tuoksuvat lämpimältä. Anna jäähtyä. Hakkaa rouheeksi.
Voit paahtaa samalla suuremman erän ja säilytä muovi- tai lasipurkissa nautittavaksi jogurtin, jälkiruokien tai salaattien kanssa.
VINKKI: Älä heitä halkaistua vaniljatankoa pois. Voit panna sen kiehumaan esim. äyriäisten kanssa, joille se antaa hienon aromin, tai käyttää vaniljakastikkeeseen. Voit upottaa tangon sokerin joukkoon, jonne tuoksu imeytyy, tai voit valmistaa siitä vaniljasokeria.