Grillattu leipä avokadon, rakuunan ja anjovistahnan kera
4
hengelle
Kasta leipäviipaleet oliiviöljyssä ja grillaa ne lämpimällä pannulla rapeiksi. Ripottele päälle hieman merisuolaa. Puolita avokadot, poista kivi ja kuori. Leikkaa avokadot viipaleiksi ja kaada ne kulhoon. Lisää 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori, silputtua rakuunaa, suolaa ja vastajauhettua pippuria.
Anjovistahna
Kaada jogurtti kulhoon ja lisää hunajaa, 1 rkl oliiviöljyä, raastettu 1/2 sitruunan kuori ja -mehu, suolaa ja pippuria. Silppua anjovisfileet aivan pieneksi ja sekoita hyvin muiden ainesten kanssa. Anna tahnan vetäytyä 5–10 minuuttia ja lisää tarvittaessa vielä anjovista ja sitruunaa.
Päällystä leivät avokadoviipaleilla ja lisää kullekin runsas ruokalusikallinen anjovistahnaa.