Jogurttia, raparperihilloketta ja paahdettua tattaria

4 hengelle
Yoghurt-med-rabarberkompot-og-ristet-boghvede_Lindahls2092
Näitä tarvitset
8 dl Salakis turkkilaista jogurttia
50 g kokonaisia tattarinjyviä
500 g raparperia
150 g sokeria
1 vaniljatankoa
½ sitruunan kuori ja mehu
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Pane tattari uuninkestävään vuokaan ja paahda uunissa 15–20 minuuttia 150 asteessa, kunnes se on kullankeltaista ja tuoksuu lämpimältä. Ota tattari uunista ja anna jäähtyä.

Raparperihilloke

Leikkaa raparperien päät pois, kuori ja leikkaa 2–3 cm:n paloiksi.

Kääntele paloja sokeri-, vanilja- ja sitruunankuori- ja mehuseoksessa, kaada uuninkestävään vuokaan ja paahda uunissa 20-25 minuuttia 150 asteessa. Anna hillokkeen jäähtyä hieman ja tarjoa jogurtin ja paahdetun tattarin kera.

Voit säilyttää hilloketta lasissa tai ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa, missä se säilyy 20–30 päivää.