Grillattu lohi kurkun, retiisin ja ruohosipulikastikkeen kera

4 hengelle
Grillet-laks-med-purløgscreme,-agurk,-radise-og-dild_Lindahls2210
Näitä tarvitset
4 kpl 150 g:n nahallisia lohipihvejä
1 kurkku
16 retiisiä
½ dl omenaviinietikkaa
½ dl kylmäpuristettua rapsiöljyä
1 rkl + 1 tl hunajaa
suolaa ja vastajauhettua pippuria
1 rkl oliiviöljyä
½ nippua kirveliä
4 dl Salakis turkkilaista jogurttia
1 rkl sinappia
1 sitruuna
1 nippu ruohosipulia
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Kuori kurkut, halkaise pitkittäin ja kaavi siemenet lusikalla pois. Leikkaa isoiksi lohkoiksi. Puhdista retiisit ja halkaise ne pitkittäin. Lämmitä viinietikka, rapsiöljy, 1 rkl hunajaa, suola ja vastajauhettu pippuri kattilassa. Pane kurkku ja retiisit lämpenemään kattilaan muiden ainesten joukkoon 5–10 minuutiksi niin, että ne pehmenevät hiukan mutta pysyvät silti rapeina.

Kääntele lohipihvejä oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Grillaa lohipihvit kuumassa grillissä tai grillipannulla. Grillaa ensin nahkapuolta n. 2-3 minuuttia ja käännä pihvit. Grillaa 1-2 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea ja sisus edelleen mehukas.

Tarjoa grillattu lohi kurkku-retiisilisäkkeen ja ruohosipulikastikkeen kanssa. Koristele kirvelillä. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Ruohosipulikastike

Sekoita jogurtti, sinappi, sitruunamehu ja -kuori, 1 tl hunajaa, suola ja pippuri sileäksi kastikkeeksi.

Silppua ruohosipuli hienoksi ja sekoita jogurttikastikkeeseen.

VINKKI: Ruohosipulikastike sopii myös kylmäsavustetun lohen tai muun kylmän kalan kanssa, voileivälle tai paahdettujen juuresten kanssa.