Paahda mausteita kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat “poksahdella”. Kaada mausteet mortteliin ja murskaa ne. Kaada jogurtti kulhoon ja lisää valkosipuli, mausteet ja oliiviöljy. Sekoita hyvin.
Laita lampaankyljykset jogurttimarinadiin ja anna niiden marinoitua vähintään 2–3 tuntia, mieluiten yön yli. Grillaa kyljyksiä kuumassa grillissä noin 2–3 minuuttia niin, että niihin syntyy hyvä paistopinta ja että ne ovat edelleen meheviä sisältä. Ota kyljykset grillistä ja tarjoa ne grillatun kesäkaalin kanssa.
Grillattu kesäkaali
Poista kaalista mahdolliset huonot uloimmat lehdet ja leikkaa se pitkittäin 8 osaan. Huuhdo palat kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti. Sekoita kastike oliiviöljystä, viinietikasta ja hunajasta. Kuori salottisipuli ja pilko pieniksi paloiksi, pilko chili, kaprikset ja tilli. Lisää ne kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Grillaa kaalia kuumassa grillissä noin 1-2 minuuttia niin, että siihen syntyy kaunis paistopinta ja että palat ovat sisältä mukavan rapeita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ota kaali grillistä ja kaada se tarjoiluvadille. Kaada kastike kaalin päälle sen ollessa vielä lämmintä, niin kastike imeytyy siihen hyvin. Ripottele päälle salaattijuusto ja tarjoa grillattujen lampaankyljysten kanssa.