Grillattu broileri sinapin, timjamin ja jogurtin kera, vihreää salaattia isoäidin kastikkeella sekä sitruunaperunat

4 hengelle
Grillet-kylling-og-grøn-salat-med-mormordressing-og-Citronkartofler_Lindahls2159
Näitä tarvitset
1 broileri (n. 1,2–1½ kg)
1 rkl sinappia
2 rkl + 2 dl oliiviöljyä
1 tl kuivattua chiliä
1 dl + 1 rkl Salakis turkkilaista jogurttia
2 luomusitruunaa
4 rosmariininoksaa
Merisuolaa ja pippuria
3 rkl kermaa
1-2 tl sokeria
1 raastettu muskottipähkinä
2 salaattikerää
2-3 kourallista krutonkeja
3 uuniperunaa
5 valkosipuli
timjamia
50 g polentajauhoa
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Halkaise broileri selän kohdalta ja levitä se aivan litteäksi.

Sekoita 1 rkl sinappia, 1 dl jogurttia, 2 rkl öljyä, chili, yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä 3 silputtua rosmariininoksaa. Levitä marinadia broilerin kummallekin puolelle. Anna broilerin maustua pari tuntia jääkaapissa.

Grillaa broileria kummaltakin puolelta kuumassa grillissä noin 15–20 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja rapea. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Ota broileri pois grillistä ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.

Tarjoa isoäidin kastikkeella maustetun raikkaan vihreän salaatin sekä rapeiden sitruunaperunoiden kanssa.

Salaatti isoäidin kastikkeella

Lisää 1 rkl jogurttia, 3 rkl kermaa, 1-2 tl sokeria, 3 rkl sitruunamehua ja 1 tl kuorta sekä raastettu muskottipähkinä kulhoon, sekoita huolellisesti ja anna seistä 10 minuuttia huoneenlämmössä.

Erottele salaatinlehdet, huuhdo ne kylmällä vedellä ja kuivaa salaattilingossa tai puhtaalla liinalla. Jos salaattiin jää vettä, kastike vetistyy.

Revi salaatti isohkoiksi paloiksi, yhdistä ne kastikkeen ja krutonkien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa salaatti broilerin kanssa heti, jotta se pysyy rapeana.

Rapeat sitruunaperunat

Leikkaa perunat lohkoiksi ja lisää valkosipulit, rosmariinia, timjamia ja 2 dl oliiviöljyä. Kääntele aineksia uuninkestävässä vuoassa ja ripottele päälle polenta ja sitruuna viipaleina. Pane perunat 45 minuutiksi 220–asteiseen uuniin.