Halkaise broileri selän kohdalta ja levitä se aivan litteäksi.
Sekoita 1 rkl sinappia, 1 dl jogurttia, 2 rkl öljyä, chili, yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä 3 silputtua rosmariininoksaa. Levitä marinadia broilerin kummallekin puolelle. Anna broilerin maustua pari tuntia jääkaapissa.
Grillaa broileria kummaltakin puolelta kuumassa grillissä noin 15–20 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja rapea. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Ota broileri pois grillistä ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
Tarjoa isoäidin kastikkeella maustetun raikkaan vihreän salaatin sekä rapeiden sitruunaperunoiden kanssa.
Salaatti isoäidin kastikkeella
Lisää 1 rkl jogurttia, 3 rkl kermaa, 1-2 tl sokeria, 3 rkl sitruunamehua ja 1 tl kuorta sekä raastettu muskottipähkinä kulhoon, sekoita huolellisesti ja anna seistä 10 minuuttia huoneenlämmössä.
Erottele salaatinlehdet, huuhdo ne kylmällä vedellä ja kuivaa salaattilingossa tai puhtaalla liinalla. Jos salaattiin jää vettä, kastike vetistyy.
Revi salaatti isohkoiksi paloiksi, yhdistä ne kastikkeen ja krutonkien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa salaatti broilerin kanssa heti, jotta se pysyy rapeana.
Rapeat sitruunaperunat
Leikkaa perunat lohkoiksi ja lisää valkosipulit, rosmariinia, timjamia ja 2 dl oliiviöljyä. Kääntele aineksia uuninkestävässä vuoassa ja ripottele päälle polenta ja sitruuna viipaleina. Pane perunat 45 minuutiksi 220–asteiseen uuniin.