Marjoja, jogurttia sekä paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä

4 hengelle
Friske-bær-med-yoghurt,-citronmelisse--og-nødder_Lindahls2201-1 Friske-bær-med-yoghurt,-citronmelisse--og-nødder_Lindahls2201-1
Näitä tarvitset
600 g tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia, viinimarjoja tai mustikoita)
sitruunamelissaa
3 dl Salakis turkkilaista jogurttia
3 rkl tomusokeria
1 sitruuna
½ vaniljatankoa
200 g erilaisia pähkinöitä ja siemeniä (esim. hasselpähkinöitä, manteleita, auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä)
Tuotteemme
Valmista ruoka näin
Marjoja, jogurttia sekä paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä

Huuhtele ja siisti marjat. Pane marjat pieniin kulhoihin tai syville lautasille. Tarjoile vaniljajogurtin kanssa ja paahdettujen pähkinöiden kanssa. Koristele sitruunamelissalla. Tarjoa joko aamiaisella tai jälkiruokana.

Vaniljajogurtti

Sekoita jogurtti ja tomusokeri, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu.

Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet, sekoita siemenet jogurttiin. Anna seoksen vetäytyä 10–15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta vaniljan ja sitruunan maku ehtii imeytyä jogurttiin.

Paahdetut pähkinät ja siemenet

Paahda pähkinöitä ja siemeniä pannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja tuoksuvat lämpimältä. Anna jäähtyä. Hakkaa rouheeksi.

Voit paahtaa samalla suuremman erän ja säilytä muovi- tai lasipurkissa nautittavaksi jogurtin, jälkiruokien tai salaattien kanssa.

VINKKI: Älä heitä halkaistua vaniljatankoa pois. Voit panna sen kiehumaan esim. äyriäisten kanssa, joille se antaa hienon aromin, tai käyttää vaniljakastikkeeseen. Voit upottaa tangon sokerin joukkoon, jonne tuoksu imeytyy, tai voit valmistaa siitä vaniljasokeria.