Kreikkalaiset lihapullat ja tzatziki

4 hengelle
Græske-frikadeller-og-grov-tzatziki_Lindahls2261 Græske-frikadeller-og-grov-tzatziki_Lindahls2261
Näitä tarvitset
kourallinen hienoksi hakattua persiljaa

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä + 1 kokonainen valkosipuli
750 g sika-nautajauhelihaa
1 rkl vehnäjauhoa
2 munaa

1 dl maitoa

120 g fetajuustoa murusina
hiukan kuivattua oreganoa
suolaa
oliiviöljyä
voita
1 kurkku
3 dl Salakis kreikkalaista jogurttia
1 nippu kirveliä tai tilliä silputtuna
1 sitruuna
vastajauhettua pippuria
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Lihapullat

Pilko persilja, sipuli ja 2 valkosipulinkynttä hienoksi ja kaada suureen kulhoon yhdessä lihan ja suolan kanssa. Sekoita tasaiseksi ja lisää sitten jauhot. Lisää munat yksi kerrallaan, sitten maito, fetamuruset ja oregano. Paista lihapullat pannulla runsaassa öljy-voiseoksessa.

Muista paistaa ensin koelihapulla ja lisää tarvittaessa mausteita!

Tzatziki

Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku n. 1 cm:n viipaleiksi. Kääntele kurkunpalat suolassa ja anna niiden valua siivilässä ainakin puolitoista tuntia.

Raasta kokonainen valkosipuli ja sekoita se jogurttiin silputtujen yrttien ja sitruunamehun ja raastetun kuoren kanssa.

Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.