Grillatut lihavartaat sekä kikherneitä basilikalla maustetussa jogurttikastikkeessa

4 hengelle
Grillet_spyd_med_kalv Grillet_spyd_med_kalv
Näitä tarvitset
1 dl + 1 dl Salakis turkkilaista jogurttia
2 rkl + 2 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 isoa valkosipulia
1 tähtianis
3 kardemumman palkoa

6–7 kokonaista mustapippuria
merisuolaa
600 g vasikanlihaa 2 x 2 cm:n kuutioina (culotte, paahtopaisti tai filee)
8 puista grillivarrasta
100 g kuivattuja kikherneitä, joita on liotettu yön yli kylmässä vedessä
½ nippua basilikaa

1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu

pippuria
20 kirsikkatomaattia
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Sekoita 1 dl jogurttia, 2 rkl oliiviöljyä, etikka, 1 valkosipuli ja hienonnetut mausteet kulhossa marinadiksi. Kääntele lihapalat kastikkeeseen ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2–3 tuntia, mutta mielellään 24 tuntia.

Liota puuvartaita vedessä 30 minuuttia, jotta ne eivät pala grillissä.

Työnnä lihapalat vartaisiin. Grillaa vartaita noin 2 minuuttia molemmilta puolilta kuumassa grillissä, jotta ne saavat kauniin paistopinnan, mutta ovat vielä meheviä sisältä.

Tarjoile vartaat välittömästi kikherneiden ja leivän kanssa.

Kikherneet

Kaada liotusvesi pois ja huuhtele kikherneet huolellisesti.

Laita kikherneet kattilaan, peitä vedellä ja kiehauta. Keitä kikherneitä hiljalleen 35–45 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

Kaada vesi pois ja laita kikherneet kulhoon.

Sekoita 1 dl jogurttia, 1 valkosipuli, basilika (säästä muutama lehti koristeluun), 1 rkl öljyä, sitruunan raastettu kuori ja mehu, suolaa ja pippuria vihreäksi tahnaksi.

Puolita kirsikkatomaatit ja kääntele kikherneet ja tomaatit basilikajogurttiin.

Lisää halutessasi suolaa ja pippuria.

Tarjoile kikherneet grillivartaiden kanssa, koristele basilikanlehdillä.