Kuori kurkut ja raasta ne ohuiksi suikaleiksi tai viipaloi mandoliinilla. Laita raaste kulhoon.
Sekoita jogurtin joukkoon hunaja, sitruunan mehu ja raastettu kuori, oliiviöljy, hienonnettu valkosipuli, suola ja pippuri. Sekoita hyvin ja anna vetäytyä 15–20 minuuttia.
Kääntele kurkku jogurttikastikkeeseen ja sekoita hyvin. Siirrä tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja hienonnettua minttua.
Tarjoile heti, jotta kurkku säilyttää raikkautensa ja rapeutensa.
Sopii alkupalaksi, noutopöytään tai pääruoan lisukkeeksi.
Jos haluat vaihtelua, voit ripotella päälle hienonnettua basilikaa ja manteleita mintun sijaan.
Jos haluat tzatzikiin aasialaista vivahdetta, mausta kastike raastetulla inkiväärillä ja hienonnetulla chilillä ja ripottele päälle tuoretta hienonnettua korianteria ja mustia seesaminsiemeniä.