Pese aprikoosit, halkaise ne ja poista kivet. Aseta aprikoosit uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.
Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja sekoita siemenet hyvin 3 rkl tomusokeria kanssa.
Ripottele vanilja-tomusokeriseos aprikoosien päälle.
Kypsennä aprikooseja uunissa 100 asteessa n. 90 minuuttia, kunnes ne ovat vetäytyneet hieman kasaan, kiinteytyneet ja saaneet makeutta.
Tarjoile aprikoosit hunajajogurtin, rouhittujen mantelien ja marenkimurujen kanssa.
VINKKI: Aprikoosit sopivat hyvin myös aamiaisjogurtin joukkoon.
Hunajajogurtti
Sekoita hunaja ja jogurtti, raastettu sitruunankuori ja -mehu.
Anna seoksen vetäytyä 10–15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta hunajan ja sitruunan maku imeytyy jogurttiin.
Marengit
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi suolan kanssa ja lisää sitten 80 g tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes marenki on jäykkää ja kovaa.
Levitä marenki ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle ja paista uunissa 2–3 tuntia 100 asteessa, kunnes se on kauttaaltaan rapeaa.
Ota marenki uunista ja anna sen jäähtyä hiukan. Murra se pienemmiksi paloiksi ja tarjoa uuniaprikoosien kanssa.