Omenamazariini jogurttihunajakreemin kera

4 hengelle
Mazarin_med_æble_og_kanel
Näitä tarvitset
150 g pehmeää voita

150 g sokeria

150 g marsipaania

3 kananmunaa

2–3 rkl vehnäjauhoja

2 luomusitruunaa
2–3 omenaa
1 rkl ruokosokeria

1 rkl kanelia

5 dl Salakis kreikkalaista jogurttia

3–4 rkl tomusokeria

Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Sekoita voi, sokeri ja marsipaani pehmeäksi massaksi, lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Kääntele joukkoon jauhot ja 1:n sitruunan raastettu kuori ja sekoita hyvin. Voitele irtopohjavuoka voilla ja kaada taikina vuokaan.

Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi, ripottele päälle ruokosokeri ja kaneli ja lado viipaleet taikinan päälle.

Paista kakkua uunissa 170 asteessa 30–35 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin pintavärin ja on sisältä kypsä. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoilua.

Kakun voi leipoa päivää ennen tarjoilua, koska se säilyttää hyvin mehevyytensä.

Jogurttikreemi sitruunalla ja hunajalla maustettuna

Sekoita jogurtti, 1:n sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä tomusokeri tasaiseksi kreemiksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria ja sitruunankuorta. Tarjoile jäähtyneen kakun kanssa.