Lohko omenat neljään osaan ja poista siemenkodat. Paloittele omenat kuutioiksi. Älä kuori omenoita, koska kuoressa on paljon hyvää omenan makua.
Laita omenat kattilaan ja lisää 2 rkl vettä, ruokosokeri, halkaistu vaniljatanko ja vaniljatangon siemenet.
Keitä omenoita hiljalleen kannen alla noin 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet vähän. Jätä omenat kuitenkin hieman rapeiksi. Lisää tarvittaessa ripaus sokeria.
Anna kompotin jäähtyä ja tarjoile se kylmänä tai huoneenlämpöisenä jogurtin ja granaattiomenasiirapin kanssa.
Granaattiomenasiirappi
Halkaise granaattiomenat ja naputtele kuorta lusikalla, jotta siemenet irtoavat.
Laita siemenet kattilaan, lisää 1 dl vettä ja hunaja. Kiehauta ja keitä 10–15 minuuttia miedolla lämmöllä tiiviiksi ja tummanpunaiseksi siirapiksi.
Siivilöi siirappi hienolla siivilällä ja painele siemeniä lusikalla, jotta kaikki mehu tulee siivilästä läpi.
Kaada siirappi kulhoon ja anna jäähtyä ennen lisäämistä jogurtin ja omenakompotin päälle.