Kikherneohukaiset ja kurkku-pinaattisalaattia

4 hengelle
Salakis_Kikherneohukaiset_1400x1400px
Näitä tarvitset
2 dl kikhernejauhoa
2 dl kylmää vettä
Suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Kurkku-pinaattisalaatti:
2 d turkkilaista jogurttia (Salakis)
1 tl akasiahunajaa
½ luomusitruunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl savupaprikaa
Suolaa
1 kurkku
100 g huuhdottua babypinaattia
100 g salaattijuustoa
½ nippua minttua
½ nippua korianteria
Tuotteemme
Valmista ruoka näin
Kikherneohukaiset ja kurkku-pinaattisalaattia

Kaada kikhernejauhot kulhoon, lisää vesi vähän kerrallaan vatkaten samalla, niin että seokseen ei tule paakkuja. Lisää suola ja oliiviöljy ja sekoita. Laita taikina jääkaappiin lepäämään n. 30 minuutiksi. Kuumenna pieni paistinpannu ja kaada pannulle taikinaa vain sen verran, että se peittää pohjan hyvin ohuena kerroksena. Jos pannu ei ole täysin tarttumaton, kaada siihen ensin hiukan öljyä. Paista ohukaista kullankeltaisiksi, n. 30 sekuntia kummaltakin puolelta. Ota ohukainen pannulta ja paista loppu taikina samalla tavalla.

Pidä ohukaiset lämpiminä. Voit myös paistaa ne etukäteen ja lämmittää ennen ruokailua.

Tarjoa lämpimät ohukaiset kurkku-pinaattisalaatin kanssa. Laita päälle salaattijuustoa sekä runsaasti silputtua korianteria ja minttua.

 

Kurkku-pinaattisalaatti
Sekoita kulhossa jogurtti ja hunaja, sitruunan raastettu kuori ja mehu, öljy, savupaprika, suola ja pippuri tasaiseksi massaksi. Kuori kurkku ja halkaise se pitkittäin. Kaavi siemenet pois lusikalla ja leikkaa kurkku pieniksi paloiksi. Sekoita palat jogurttiseokseen yhdessä pinaatin kanssa. Kääntele tasaiseksi seokseksi.

Salaatti on nyt valmis tarjottavaksi lämpimien ohukaisten kanssa. Ripottele päälle vielä juustoa ja yrttejä.