Kaada ohrasuurimot ja kasvisliemi/vesi kattilaan ja kiehauta. Kun vesi kiehuu, poista vaahto reikäkauhalla. Alenna lämpöä ja anna suurimoiden kiehua hiljalleen 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja lähes kaikki neste on imeytynyt.
Sekoita suurimoihin parmesaaniraaste ja jogurtti, jotta siitä tulee risottomaisen kermaista.
Puhdista sienet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Paista sieniä voissa n. 2-3 minuuttia, kunne ne ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa pinaatti suikaleiksi ja lisää paistetut sienet ja pinaatti ohraton joukkoon. Sekoita. Mausta suolalla, pippurilla ja parilla tipalla etikkaa, kunnes maku on tasapainoinen.
Tarjoa ohratto heti, lämpimänä, kosteana ja kermaisena. Ohratto sopii alkuruoaksi, lounaaksi tai kalan, linnun tai vaalean lihan lisäkkeenä.