Jogurttia ja maustettuja viikunoita

4 annosta
Jogurttia-ja-maustettuja-viikunoita_1400x1400px Jogurttia-ja-maustettuja-viikunoita_1400x1400px
Näitä tarvitset
60 g tattarinjyviä
30 g pellavansiemeniä
8 tuoretta viikunaa
1 sitruuna
2 rkl akaasiahunajaa
1 tl fenkolin siemeniä
5 laakerinlehteä
1 tl lakritsijuurijauhetta
Hiukan suolaa
6 dl Salakis Turkkilaista jogurttia
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Liota tattarinjyviä ja pellavansiemeniä vedessä 30 minuutin ajan. Halkaise viikunat ja laita ne uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.

Kaada päälle tipotellen sitruunan raastettua kuorta ja mehua, hunajaa sekä mausteita. Anna viikunoiden seistä 10 minuuttia, ennen kuin ne laitetaan uuniin.

Paista viikunoita 10 minuuttia 160 asteisessa uunissa, jotta ne tulevat pehmeiksi ja imevät itseensä mausteiden maun. Ota vuoka uunista ja anna viikunoiden hiukan jäähtyä.

Valuta vesi tattarinjyvistä ja pellavansiemenistä siivilän läpi. Tarjoile jogurttia paistettujen viikunoiden ja niiden nesteen kera, ripottele päälle tattarinjyvät ja pellavansiemenet.