Paahdettua kukkakaalia jogurtin, juustokuminan, persiljan ja manteleiden kera

4 hengelle
Bagt_blomkål_med_yoghurt
Näitä tarvitset
1 kukkakaali

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl juustokuminaa

suolaa ja pippuria 

1 nippu lehtipersiljaa

25 g manteleita

2 dl Salakis turkkilaista jogurttia

1 sitruuna

1 rkl akaasiahunajaa

Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Irrota uloimmat lehdet kukkakaalista, mutta jätä kauniit pikkulehdet paikoilleen. Laita kukkakaali uunivuokaan ja kaada päälle oliiviöljy, omenaviinietikka, juustokumina, suola ja pippuri.

Paista uunissa 20–25 minuuttia 180 asteessa, kunnes kukkakaali on pinnalta kullanruskeaa. Kukkakaalin tulee olla kypsää, mutta silti vielä rapeaa.

Ota kukkakaali uunista ja siirrä astiaan. Paloittele kukkakaali isoiksi paloiksi. Kaada päälle jogurttikastike ja koristele hienonnetuilla manteleilla ja persiljalla.

Tarjoile, kun kukkakaali on vielä lämmintä. Sopii lounaaksi, alkuruoaksi tai noutopöytään.

Jogurttikastike

Kaada jogurtti kulhoon ja mausta sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

Anna kastikkeen maustua 10–15 minuuttia ennen tarjoilua kukkakaalin kanssa.