Jogurttimarinoitu grillilohi fenkolisalaatin kera

4 hengelle
Grillet_laks
Näitä tarvitset
1 dl Salakis turkkilaista jogurttia
2 rkl karkeaa sinappia
½ nippua rakuunaa
1 luomusitruuna
suolaa ja pippuria myllystä
600 g lohta (4 palaa à 150 g)
2 fenkolia

3 rkl Salakis turkkilaista jogurttia

2 rkl omenaviinietikkaa tai muuta vaaleaa hedelmäetikkaa

2 rkl oliiviöljyä

1 tl akaasiahunajaa

½ nippua tilliä
Tuotteemme
Valmista ruoka näin
Jogurttimarinoitu grillilohi fenkolisalaatin kera

Sekoita jogurtti, 1 rkl sinappia, hienonnettu rakuuna, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä suolaa ja pippuria kastikkeeksi.

Levitä jogurttikastike lohen päälle ja anna marinoitua 10–15 minuuttia.

Grillaa lohipaloja noin 2–3 minuuttia molemmilta puolilta kuumassa grillissä, jotta ne saavat kauniin paistopinnan, mutta ovat vielä meheviä sisältä.

Tarjoile lämmin lohi yhdessä fenkolisalaatin kanssa.

Rapea fenkolisalaatti tillillä ja sinapilla höystettynä

Leikkaa fenkoleista kannat irti ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi joko mandoliinilla tai terävällä veitsellä.

Laita fenkolit kulhoon kylmään veteen ja anna seistä hetken aikaa. Fenkoli tulee erityisen rapeaksi kylmässä vedessä, mikä sopii hyvin tähän salaattiin.

Sekoita jogurtti, etikka, öljy, hunaja, suolaa, pippuria ja 1 rkl sinappia kastikkeeksi.

Valuta fenkoli huolellisesti ja kääntele kastikkeeseen.

Koristele salaatti tillillä ja tarjoile heti. Jos salaatin antaa seistä, se voi painua kasaan.