Gazpacho jogurtin ja basilikan kanssa
4
hengelle
Kuori kurkku ja leikkaa kurkku, tomaatit ja paprikat karkeiksi paloiksi. Kaada kasvikset kulhoon, mausta suolalla ja anna vetäytyä 15–20 minuuttia.
Pane kasvikset ja valkosipuli tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi ja tasaiseksi keitoksi. Kaada keitto kulhoon ja mausta oliiviöljyllä, tabascolla, omenaviinietikalla, pippurilla ja halutessasi pienellä määrällä sokeria. Jos tomaatit ja paprikat ovat oikein kypsiä, sokeria ei välttämättä tarvita.
Tarjoa gazpacho syviltä lautasilta ja kaada päälle jogurttia ja basilikasilppua.
VINKKI: Tarjoa keitto hyvän leivän tai rapeiden krutonkien kanssa. Kylmä keitto on ihanan raikas ja viilentävä ruokalaji kuumana päivänä. Sitä voi tarjota myös pääruokana.