Turkkilaiset kebab-vartaat yrttikastikkeella

4 hengelle
Tyrkisk-kebab_Lindahls2190 copy Tyrkisk-kebab_Lindahls2190 copy
Näitä tarvitset
10 puu- tai metallivarrasta
1 kg häränfileetä
1 valkosipuli
2 dl Salakis turkkilaista jogurttia
1 dl paahdettua seesamiöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl currya
1 tl korianterijauhetta
½ tl chilijauhetta
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
2 nippua erilaisia yrttejä (ruohosipulia, krassia, persiljaa, tilliä tai korianteria)
4 dl Salakis turkkilaista jogurttia
1 sitruuna
Tuotteemme
Valmista ruoka näin
Turkkilaiset kebab-vartaat yrttikastikkeella

Pane puuvartaat likoamaan veteen 1-2 tunniksi

Leikkaa liha 2-3 cm:n paloiksi. Sekoita valkosipuli, jogurtti, seesamiöljy ja mausteet marinadiksi.

Kääntele lihapaloja marinadissa ja jätä maustumaan 2 tunniksi huoneenlämpöön.

Pujota lihapalat vartaisiin ja paista kypsäksi grillissä tai pannulla.

Yrttikastike

Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen, purista joukkoon sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastikkeeksi.