Romesco-kastike


4 hengelle
Humus-med-yoghurt-og-piment-de-esplette_Og-Romesco_Lindahls2149 Humus-med-yoghurt-og-piment-de-esplette_Og-Romesco_Lindahls2149
Näitä tarvitset
4 punaista paprikaa
½ dl Salakis turkkilaista jogurttia
2 viipaletta päivän vanhaa valkoista leipää, joista on kuoret poistettu
1 tl tabascoa

1 valkosipuli
2 tl tomaattipyreetä

100 g paahdettuja manteleita
2 rkl sherryviinietikkaa

1 tl suolaa

pippuria

½ dl oliiviöljyä

Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Paahda kokonaisia paprikoita uunissa 250 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Ota paprikat uunista ja anna niiden jäähtyä hiukan. Laita ne sitten muoviseen pakastepussiin ja sulje pussi. Tällöin paprikat pehmenevät, ja kuori irtoaa niistä helposti. Irrota kuori yrttiveitsellä ja poista siemenet.

Sekoita paprikat, jogurtti, pilkottu leipä, tabasco, valkosipuli, tomaattipyree, mantelit, etikka, suola ja pippuri tehosekoittimessa ja lisää öljyä vähän kerrallaan.

Romesco paksunee seisottuaan hetken, koska leipä ja mantelit imevät jogurttia ja öljyä itseensä, ja koostumus muuttuu hieman tiiviimmäksi.

Kastike säilyy viileässä noin viikon ajan.