Paahdetut aprikoosit jogurtin, mantelin ja marengin kera

4 hengelle
Bagte-abrikoser_mispel-med-yoghurt,-mandler-og-marengs_Lindahls2242 Bagte-abrikoser_mispel-med-yoghurt,-mandler-og-marengs_Lindahls2242
Näitä tarvitset
1 vaniljatanko
3 rkl + 80 g tomusokeria
50 g manteleita
3 dl Salakis turkkilaista jogurttia
3 rkl hunajaa
1 sitruuna
2 munanvalkuaista
2-4 suolanjyvää
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Pese aprikoosit, halkaise ne ja poista kivet. Aseta aprikoosit uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.

Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja sekoita siemenet hyvin 3 rkl tomusokeria kanssa.

Ripottele vanilja-tomusokeriseos aprikoosien päälle.

Kypsennä aprikooseja uunissa 100 asteessa n. 90 minuuttia, kunnes ne ovat vetäytyneet hieman kasaan, kiinteytyneet ja saaneet makeutta.

Tarjoile aprikoosit hunajajogurtin, rouhittujen mantelien ja marenkimurujen kanssa.

VINKKI: Aprikoosit sopivat hyvin myös aamiaisjogurtin joukkoon.

Hunajajogurtti

Sekoita hunaja ja jogurtti, raastettu sitruunankuori ja -mehu.

Anna seoksen vetäytyä 10–15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta hunajan ja sitruunan maku imeytyy jogurttiin.

Marengit

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi suolan kanssa ja lisää sitten 80 g tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes marenki on jäykkää ja kovaa.

Levitä marenki ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle ja paista uunissa 2–3 tuntia 100 asteessa, kunnes se on kauttaaltaan rapeaa.

Ota marenki uunista ja anna sen jäähtyä hiukan. Murra se pienemmiksi paloiksi ja tarjoa uuniaprikoosien kanssa.