Paahdettua selleriä granaattiomenan, sitruunan ja jogurtin kera

4 hengelle
Bagt_selleri_med_grønkål_og_granatæble Bagt_selleri_med_grønkål_og_granatæble
Näitä tarvitset
1 iso selleri
2–3 rkl omenaviinietikkaa
5 timjaminoksaa
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
merisuolaa ja pippuria myllystä
1 dl Salakis turkkilaista jogurttia
1 luomusitruuna
1 tl akaasiahunajaa
1 granaattiomena
1 nippu persiljaa
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Kuori ja paloittele selleri isoiksi paloiksi. Laita selleri uunivuokaan ja kääntele sekaan etikka, hienonnettu timjami, rypsiöljy, suola ja pippuri.

Paista uunissa 10–12 minuuttia 180 asteessa, kunnes selleri on pehmeää, mutta silti vielä rapeaa. Ota selleri uunista ja anna jäähtyä.

Sekoita jogurtti, sitruunan mehu ja raastettu kuori, hunaja ja pippuria.

Halkaise granaattiomena ja naputtele kuorta lusikalla, jotta siemenet irtoavat.

Sekoita paahdettu selleri jogurttikastikkeen, hienonnetun persiljan ja granaattiomenan siemenien kanssa. Laita selleri kulhoon tai tarjoiluastiaan.

Sopii lounassalaatiksi sellaisenaan tai pääruoan lisukkeeksi.