Paahdettu ruisleipä uppomunan, tomaatin ja miedon chilikastikkeen kera

4 hengelle
Ristet-rugbrød-med-poch-æg,-tomas-og-chilidressing_Lindahls2114_behandlet Ristet-rugbrød-med-poch-æg,-tomas-og-chilidressing_Lindahls2114_behandlet
Näitä tarvitset
½ tuoretta punaista chiliä, josta on poistettu siemenet
2 dl Salakis turkkilaista jogurttia
1tl hunajaa
½ sitruuna
Suolaa ja vastajauhettua pippuria
4 viipaletta ruisleipää
4 uppomunaa
8 pientä cocktailtomaattia
30 g parmesaania
½ nippua basilikaa
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Silppua chili pieneksi ja kaada kulhoon jogurtin, hunajan, raastetun sitruunankuoren ja -mehun, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoamista.

Paahda ruisleipä paahtimessa rapeaksi. Aseta leipäviipaleet lautaselle. Pane leipien päälle chilitahna, uppomunat, tomaatit pilkottuna, raastettu parmesaani ja basilika.

Tarjoa vielä hiukan lämpimänä.

Uppomunat

Laita vettä ja ripaus suolaa kattilaan kiehumaan.

Rikot munat kukin omaan kulhoonsa ja tarkista, ettei joukossa ole kuorenpalasia. Tarkista myös, että munat ovat tuoreita (valkuainen on tiiviisti kiinni keltuaisessa). Mausta suolalla ja pippurilla.

Tee lusikalla pieni pyörre kiehuvaan veteen juuri kiehumispisteeseen. Laske muna lusikalla varovasti pyörteeseen.  Anna kypsyä 2-3 minuuttia ja nosta muna vedestä reikäkauhalla ja pane saman tien kylmään veteen, jotta kypsyminen loppuu. Kypsennä loput 3 munaa samalla tavalla.