Moussaka

4 hengelle
Moussaka_Lindahls2231
Näitä tarvitset
3 munakoisoa
oliiviöljyä
1 rkl kanelia
1 rkl raastettua valkosipulia
1 rkl raastettua sitruunankuorta
suolaa
1 rkl timjamia
vastajauhettua pippuria
3 sipulia viipaleina
450 g lampaanjauhelihaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl voita
2½ rkl vehnäjauhoa
8 dl maitoa
100 g raastettua parmesaania
2 munaa
2 dl Salakis turkkilaista jogurttia
hieman korppujauhoa
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Leikkaa munakoisot n. ½ cm:n siivuiksi ja paista ne kullanruskeiksi paistinpannussa runsaassa öljyssä. Valuta talouspaperin päällä.

Tee huhmarissa maustesekoitus, jossa on kanelia, valkosipulia, sitruunankuorta, suolaa, timjamia ja pippuria. Silppua sipuli ja pane se kuumalle pannulle ja lisää jauheliha ja tomaattipyree.

Ruskista hyvin ja mausta mausteseoksella.

Tee bechamelkastike. Sulata voi pannulla, lisää jauhot ja sekoita. Anna hautua n. 5 minuuttia. Vatkaa joukkoon maito vähän kerrallaan, jotta kastikkeeseen ei tule paakkuja. Kastike saa kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää parmesaanijuusto ja mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä uunivuokaan kerroksittain munakoisoa, lihaa ja kastiketta. Säästä n. 3 dl kastiketta. Vatkaa siihen 2 munaa ja 2 dl jogurttia ja kaada lopuksi moussakan päälle. Ripottele päälle vielä korppujauhoa ja paista uunissa 180 asteessa n. 25 minuuttia.