Lettuja vadelmasoseen kera

4 annosta
Pannukakkuja-vadelmasoseen-kera_1400x1400px Pannukakkuja-vadelmasoseen-kera_1400x1400px
Näitä tarvitset
150 g vehnäjauhoja
50 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Suolaa
3 kananmunaa
3 dl Salakis Turkkilaista jogurttia
2 rkl öljyä
20 g voita
Jogurtti-vadelmasose:
2 dl Salakis Turkkilaista jogurttia
25 g tomusokeria
200 g tuoreita vadelmia
Omenasiirappi:
3 dl hyvää omenamehua
30 g kurpitsansiemeniä
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa. Vatkaa kananmunat ja jogurtti keskenään toisessa kulhossa, lisää siihen kuivat ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä 10 minuuttia.

Kuumenna paistinpannu vähässä öljyssä ja voissa, kaada lettutaikinaa pieninä kasoina pannulle ja paista n. 1—2 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes niiden pinta on kullankeltainen.

Nosta letut paistinpannulta ja toista sama, kunnes kaikki taikina on paistettu. Tarjoile lämpimät letut vadelmasoseen, omenasiirapin ja kurpitsansiemenien kera.

Jogurtti-vadelmasose:
Kaada jogurtti kulhoon, lisää tomusokeri, 100 g vadelmia, hienoksi raastettu sitruunankuori ja sitruunanmehu ja sekoita kauniiksi punaiseksi soseeksi.

Omenasiirappi:
Kaada omenamehu kattilaan ja keitä sitä, kunnes sen määrä on puoliintunut ja muuttunut siirappimaiseksi. Hienonna hiukan kurpitsansiemeniä ja kaada ne siirappiin. Anna siirapin jäähtyä, ennen kuin se kaadetaan lettujen päälle.