Kurkkusalaatti punasipulin, mintun ja jogurtin kera

4 hengelle
Agurk-med-syltet-rødløg,-mynte-og-yoghurt_Lindahls2123-1 Agurk-med-syltet-rødløg,-mynte-og-yoghurt_Lindahls2123-1
Näitä tarvitset
1 punasipuli
merisuolaa
1 luomusitruuna
1 tl hunajaa
2 kurkkua
3 dl Salakis turkkilaista jogurttia (3,5 %)
5 mintunoksaa
vastajauhettua pippuria
Tuotteemme
Valmista ruoka näin
Kurkkusalaatti punasipulin, mintun ja jogurtin kera

Kuori sipulit ja leikkaa ne aivan ohuiksi viipaleiksi ja kaada kulhoon raastetun sitruunankuoren ja – mehun, ripauksen suolaa ja hunajan kanssa ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia niin, että sipulin voimakas maku hieman tasaantuu.

Kuori kurkut, halkaise pitkittäin ja kaavi siemenet lusikalla pois. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi.

Sekoita jogurtti ja hienoksi hakattu minttu, hieman suolaa ja vastajauhettu pippuri tasaiseksi kastikkeeksi. Kääntele kurkku ja punasipuli jogurttikastikkeen joukkoon.

Lisää tarvittaessa mausteita ja tarjoa raikkaana salaattina tai paistetun broilerin, kalan tai vasikanlihan lisäkkeenä.