Kermainen ohratto pinaatin, sienien ja parmesaanin kera

4 hengelle
Cemet-bygotto-med-spinat,-svampe-og-parmesan_Lindahls2162 Cemet-bygotto-med-spinat,-svampe-og-parmesan_Lindahls2162
Näitä tarvitset
100 g ohrasuurimoita
7½ dl kasvislientä tai vettä
50 g parmesaania
1½ dl Salakis turkkilaista jogurttia
200 g erilaisia sieniä, esim. herkkusieniä tai osterivinokkaita
100 g tuoretta babypinaattia
10 g voita
merisuolaa ja vastajauhettua pippuria
omenaviinietikkaa
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Kaada ohrasuurimot ja kasvisliemi/vesi kattilaan ja kiehauta. Kun vesi kiehuu, poista vaahto reikäkauhalla. Alenna lämpöä ja anna suurimoiden kiehua hiljalleen 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja lähes kaikki neste on imeytynyt.

Sekoita suurimoihin parmesaaniraaste ja jogurtti, jotta siitä tulee risottomaisen kermaista.

Puhdista sienet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Paista sieniä voissa n. 2-3 minuuttia, kunne ne ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa pinaatti suikaleiksi ja lisää paistetut sienet ja pinaatti ohraton joukkoon. Sekoita. Mausta suolalla, pippurilla ja parilla tipalla etikkaa, kunnes maku on tasapainoinen.

Tarjoa ohratto heti, lämpimänä, kosteana ja kermaisena. Ohratto sopii alkuruoaksi, lounaaksi tai kalan, linnun tai vaalean lihan lisäkkeenä.