Kaura-kvinoapuuro marjahillokkeen, paahdettujen pähkinöiden ja siementen sekä jogurtin kera

4 hengelle
Grød-på-havre-og-quinoa-med-bærkompot-og-yoghurt_Lindahls2099-1 Grød-på-havre-og-quinoa-med-bærkompot-og-yoghurt_Lindahls2099-1
Näitä tarvitset
5 dl vettä
1 dl olutta
1 dl omenamehua
3 dl karkeita kaurahiutaleita
1 dl mustaa kvinoaa
Suolaa
15 g voita
2 dl Salakis turkkilaista jogurttia
200 g erilaisia pähkinöitä (hassel, manteli, saksanpähkinä tai pistaasi)
50 g auringonkukansiemeniä
50 g kurpitsansiemeniä
300 g karviaisia ja viinimarjoja
100 g sokeria
½ sitruuna
1 vaniljatanko
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Kaada vesi, olut ja omenamehu kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, kvinoa ja suola ja anna kiehua n. 10–15 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes puuro on tasaista. Ota kattila pois levyltä ja lisää voi ja halutessasi hieman suolaa.

Tarjoa puuro sopivan lämpimänä marjahillokkeen, paahdettujen pähkinöiden ja siementen sekä jogurtin kanssa.

Paahdetut pähkinät ja siemenet

Pane pähkinät ja siemenet uuninkestävään vuokaan ja paahda uunissa 10-15 minuuttia 150 asteessa, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja tuoksuvat lämpimältä. Ota pähkinät ja siemenet uunista ja anna jäähtyä.

Voit paahtaa samalla suuremman erän ja säilyttää muovi- tai lasipurkissa nautittavaksi jogurtin, jälkiruokien tai salaattien kanssa.

Marjahilloke

Huuhdo ja siisti marjat. Kaada karviaiset kattilaan sokerin, sitruunamehun ja -kuoren, vaniljansiementen kanssa. Pane kansi päälle ja kiehauta hitaasti. Anna karviaisten kiehua 10–15 minuuttia miedolla lämmöllä niin, että vaniljan ja sitruunan makua imeytyy niihin.

Lisää viinimarjat ja anna kiehua vielä 2-3 minuuttia niin, että marjat lämpenevät, mutta säilyvät kokonaisina.

Ota kattila liedeltä ja anna hillokkeen jäähtyä. Kaada hilloke kulhoon ja tarjoa puuron kanssa.

VINKKI: Voit käyttää myös muita marjoja.