Hummus jogurtin ja piment de espeletten kera

4 hengelle
Humus-med-yoghurt-og-piment-de-esplette_Og-Romesco_Lindahls2149 Humus-med-yoghurt-og-piment-de-esplette_Og-Romesco_Lindahls2149
Näitä tarvitset
200 g kikherneitä, liota kylmässä vedessä yön yli
1 porkkana
1 sipuli
1 valkosipuli
1 dl oliiviöljyä
1 ½ dl Salakis turkkilaista jogurttia
1 sitruuna
Merisuolaa ja vastajauhettua pippuria
1 rkl piment de espeletteä (chilipaprikajauhetta)
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Kaada kikherneiden liotusvesi pois. Kaada kattilaan uutta vettä ja lisää kikherneet sekä karkeasti pilkottu porkkana, sipuli ja valkosipuli. Keitä kiehuvassa vedessä n. tunnin ajan, kunnes kikherneet ovat aivan kypsiä.

Kaada vesi pois ja kaada kikherneet ja kasvikset tehosekoittimeen. Lisää öljy, jogurtti, sitruunamehu ja raastettu kuori ja sekoita tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada hummus kulhoon ja anna jäähyä jääkaapissa. Ripottele päälle piment de espeletteä ja tarjoa lisukkeena.