Grillattu suippokaali simpukkakastikkeella

4 hengelle
Muslingeblanquette-og-grillet-spidskål_Lindahls2205
Näitä tarvitset
1 suuri suippokaali
2 rkl + 1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja vastajauhettua pippuria
1 kg tuoreita simpukoita
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
5 timjaminoksaa
1 dl omenamehua
1 olut (33 cl)
30 g voita
1 dl Salakis turkkilaista jogurttia
1 nippu rakuunaa
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Irrota kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa se sitten pitkittäin 8 osaan niin, että osat ovat alaosastaan kiinni ja lehdet pysyvät yhdessä.

Kääntele kaalia suolalla ja pippurilla maustetussa oliiviöljyssä.

Grillaa kaali kuumassa grillissä, grillipannussa tai tavallisessa paistinpannussa 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tärkeintä on, että kaali ruskistuu hieman ja saa grillattua makua mutta jää silti rapeaksi sisältä.

Siirrä kaali vadille tai lautaselle.

Kaada simpukkakastike kaalin päälle ja tarjoa heti.

Simpukkakastike

Puhdista simpukat ja tarkista, että kaikki ovat tuoreita. Heitä pois sellaiset, jotka ovat auki eivätkä sulkeudu kopautettaessa.

Kuori ja leikkaa salottisipulit ja valkosipuli ohuiksi suikaleiksi.

Pane 1 rkl oliiviöljyä, sipuli ja timjami pataan ja ruskista muutama minuutti niin, että sipuli saa hieman väriä.

Lisää pataan simpukat, olut ja omenamehu ja pane kansi päälle. Kypsennä simpukoita n. 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat avautuneet.

Ota pata liedeltä, siivilöi neste toiseen kattilaan ja anna haihtua puoleen.

Anna simpukoiden jäähtyä kattilassa vähän aikaa, ja poista ne sitten kuoristaan.

Kun simpukanesteestä on haihtunut puolet, lisää voi kuutioina sekä jogurtti koko ajan sekoittaen, kunnes kastike tiivistyy. Neste saa olla lämmintä, mutta ei kiehuvaa, koska silloin jogurtti saattaa juoksettua.

Huuhdo rakuuna ja silppua pieneksi. Lisää silppu kastikkeeseen ja mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

Lisää simpukat kastikkeeseen ja kaada sitten kastike grillattujen suippokaalien päälle. Koristele rakuunasilpulla.

Tarjoa alkuruokana tai kevyenä lounaana tai lisäkkeenä.