Grillattu leipä avokadon, rakuunan ja anjovistahnan kera

4 hengelle
Grillet-brød-med-avokado,-estragon-og-ansjoscreme_Lindahls2119 Grillet-brød-med-avokado,-estragon-og-ansjoscreme_Lindahls2119
Näitä tarvitset
4 viipaletta vaaleaa leipää
oliiviöljyä
merisuolaa
2 avokadoa
1 luomusitruuna
½ nippua rakuunaa
vastajauhettua pippuria
2 rkl Salakis turkkilaista jogurttia
1tl hunajaa
suolaa
5 pientä anjovisfileetä
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Kasta leipäviipaleet oliiviöljyssä ja grillaa ne lämpimällä pannulla rapeiksi. Ripottele päälle hieman merisuolaa. Puolita avokadot, poista kivi ja kuori. Leikkaa avokadot viipaleiksi ja kaada ne kulhoon. Lisää 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori, silputtua rakuunaa, suolaa ja vastajauhettua pippuria.

Anjovistahna

Kaada jogurtti kulhoon ja lisää hunajaa, 1 rkl oliiviöljyä, raastettu 1/2 sitruunan kuori ja -mehu, suolaa ja pippuria. Silppua anjovisfileet aivan pieneksi ja sekoita hyvin muiden ainesten kanssa. Anna tahnan vetäytyä 5–10 minuuttia ja lisää tarvittaessa vielä anjovista ja sitruunaa.

Päällystä leivät avokadoviipaleilla ja lisää kullekin runsas ruokalusikallinen anjovistahnaa.