Aamiaissämpylät

16 kpl
Morgenboller Morgenboller
Näitä tarvitset
15 g hiivaa 

2½ dl kylmää vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl Salakis turkkilaista jogurttia 

600 g luomuvehnäjauhoja
200 g täysjyvävehnäjauhoja

15 g merisuolaa

1 dl kaurahiutaleita
Tuotteemme
Valmista ruoka näin

Liuota hiiva veteen ja öljyyn, lisää jogurtti ja sen jälkeen vähän vehnäjauhoja ennen suolan lisäämistä, koska suola voi muuten tappaa osan hiivasta. Lisää tämän jälkeen loput jauhot ja vaivaa kosteaksi ja tahmeaksi taikinaksi.

Annan taikinan nousta tunnin ajan. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle ja leikkaa taikinasta pullia leivontaraapalla tai lastalla.

Anna sämpylöiden nousta leivinpaperin päällä ja sen jälkeen lämpimän pellin päällä. Kun siirtelet sämpylöitä tee se varovasti, jotta taikina ei lässähdä kasaan.

Ripottele sämpylöiden pinnalle kaurahiutaleita.

Paista sämpylöitä 12–15 minuuttia 240–250 asteessa.

Ota sämpylät uunista ja siirrä ne ritilän päälle jäähtymään, jotta ne säilyvät rapeina.